0

Б ългарските власти предприемат действия по извеждането на българските граждани и техните семейства от Ливан, съобщиха от Министерството на външните работи. Причината е ескалацията на напрежението в страната. В МВнР, по указания на премиера Димитър Главчев, е създадена работна група, която да координира и предложи най-подходящия вариант за реализирането на задачата.

Посолството на България в Бейрут е в постоянен контакт с всички българските граждани, изразили желание да получат съдействие за прибирането си в страната. Работната група чрез посолствата в Бейрут, Тел Авив и други дипломатически мисии в региона ще окажат нужната помощ за сигурната евакуация на българските граждани.

ИЗРАЕЛ: Лидерът на „Хизбула“ е убит!

ВЪНШНО БИ ТРЕВОГА: Не пътувайте до Ливан!

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.  

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.   

Властите препоръчват на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

*Източник: NOVA