0

Е дин военнослужещ е изчезнал по време на ракетен удар на Въоръжените сили на Украйна по щаба на руския Черноморския флот в Севастопол, съобщиха от Министерството на отбраната. Така ведомството коригира първоначалната информация, че военнослужещият е загинал.

По време на атаката историческата сграда на щаба беше повредена. Руснаците твърдят, че силите за противовъздушна отбрана са свалили пет ракети. Според ТАСС отломките от удара са разпръснати на стотици метри. 

За атаката срещу щаба на Черноморския флот съобщи по-рано губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев. Той призова гражданите да запазят спокойствие и да не публикуват снимки и видеа от мястото на инцидента. Работят спасители и всички спешни служби.

Властите блокираха движението в центъра на града поради "извънредни събития". В резултат на ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот ударната вълна е избила прозорците на 10 жилищни сгради в центъра на града. Няма пострадали цивилни граждани. 

В жилищни блокове и други сгради в централния ринг на града е спряно електро и газозахранването, водоподаването е намалено до потушаване на пламъците в щаба на Черноморския флот.  

Полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година, е честа мишена на украински нападения от началото на руската инвазия в Украйна преди 19 месеца.