0

У жасни снимки с обезобразено лице сподели мъж от Англия. 27-годишният Райън Бригс изглежда по този трагичен начин след като пожелал да си боядиса косата, съобщава New York Post.

Белята станала миналия месец, когато роденият в град Ланкашър мъж бил на гости на майка си. Тя му дала боя за побеляла коса, но ефектът от нея бил напълно неочакван. И дори болезнен!

Kennedy News and Media

„Нанесох боята и тя изгори малко (кожата ми), но си помислих, че това е, нормално. Очевидно не беше“, споделя Райън Бригс.

На следващия ден след боядисването мъжът се събудил с лек обрив, който първоначално пренебрегнал. Постепенно главата му започнала да се уголемява.

Kennedy News and Media

Той започнал да прилича все повече на анимационния злодей от филма „Мегаум“. Бригс разкрива, че ошашавената му приятелка е спряла да го гледа, защото главата му приличала на балон.

Колегите на мъжа, който се занимава с газови инсталации, го посъветвали да отиде  в болница. Лекарите го прегледали и му казали да се прибере вкъщи и да ги информира, ако състоянието му се влоши. Това и станало малко по-късно.

Kennedy News and Media

„Мислех, че ще се събудя и всичко ще изчезне, но се събудих и беше съвсем различно“, оплака се британецът, който извикал линейка, защото вече не можел да вижда от подуването.

Kennedy News and Media

Според медиците състоянието на Бригс е предизвикано от парафенилендиамин, известен дразнител и алерген, често срещан в боите за коса.

Бригс прекарал 13 часа в болница, докато лекарите се опитвали да попречат на отока да достигне врата и дихателните му пътища. Той е благодарен, че гърлото му не се е затворило от ужасната алергична реакция.

Съветът на пострадалия мъж е хората да тестват на малък участък от тялото си боята за коса преди да я нанесат според указанията върху главата си.