0

Н еизбухнала бомба от Втората световна война, която принуди хиляди да евакуират домовете си в Плимут, беше взривена в морето.

Около 30 от най-опитните експерти по обезвреждане на бомби на въоръжените сили ръководиха "много сложната операция по обезвреждане", след като 500-килограмовата бомба беше открита във вторник, съобщи Министерството на отбраната на Великобритания.

Полицията е била извикана в имот на авеню Сейнт Майкъл в района на Кейхам в Плимут, след като устройството е било открито от мъж, който копае основи за разширение на своя имот.

След това беше поставен 300-метров кордон около обекта, засягащ 1219 имота и около 3250 души - което го прави една от най-големите евакуационни операции от края на Втората световна война.

Устройството е било взривено малко преди 22 часа в петък. Повече от 100 служители от британската армия и Кралския флот участваха в операцията заедно със служители на градския съвет на Плимут, противопожарната и спасителна служба на Девън и Съмърсет и полицията на Девън и Корнуол.