0

Б ившият руски генерал Евгений Бужински призова Владимир Путин удари Великобритания с подводното ядрено торпедо "Посейдон", което според него ще заличи Великобритания от картата на света.

Военни експерти вече предупредиха, че „Посейдон“ може не само да унищожи крайбрежните градове на Обединеното кралство, но също така може да причини радиоактивно цунами и да убие милиони хора в Лондон.

Професор Андрю Фътър, академик от университета в Лестър и експерт по ядрени оръжия, предупреди: „Ако „Посейдон“ е въоръжен с голяма мегатонна бойна глава, това несъмнено ще причини щети“.

Освен това д-р Род Торнтън, експерт по сигурността в Кралския колеж в Лондон, твърди, че страховитото оръжие би „унищожило“ всички градове в близост до мястото на експлозията – независимо дали това е Лондон или Ню Йорк.

Това е поредният път, в Русия се чуват призиви към президентът Путин да удари Великобритания с ядрено оръжие. Миналата година една от руските телевизии дори направи симулация какво би се случило в Острова, ако Москва изстреля срещу него ракетата „Сармат“.