0

Г ърция се прощава с Василис Карас, като пее негови хитове. Телевизиите излъчват запис от легендарен негов концерт в София, предаде БНР.

НАВРЪХ БЪДНИ ВЕЧЕР: Напусна ни Василис Карас

В центъра на Солун в празничния днешен коледен ден се събраха хиляди хора, които пеят песните на Василис Карас. Прощават се с популярния певец с негови хитове, обичани от три поколения гърци.

@ilnest81 #skg #thessaloniki #streetparty #vasiliskarras #aptovorramexritonoto ♬ πρωτότυπος ήχος - Ilias Nestoras

В знак на почит към големия гръцки певец в рамките на три дни във всички заведения на града звучи само гласът на Карас. Пеят и плачат млади и стари, които свързват различни моменти от личния си живот с песните на Василис, коментират хората по улиците.

В нощните заведения, които в днешния празничен ден са пълни с посетители, програмата е също само от песни на Карас.

Повечето медии вместо традиционната си тържествена програма излъчват запис от концерта на Карас в зала "Армеец" в София. С този концерт той влиза в книгата на рекордите Гинес със 17 000 зрители до сцената и още 5000 навън.

@kountou29 #vasiliskarras #vasiliskarraslive #karras_vasilis🎤 #vasiliskarras🤍💙 #fyp #foryou #greece🇬🇷 #fyyy #fyyyyyyyyyyyyyyyy #foryoupage ♬ πρωτότυπος ήχος - kountou29

Съболезнования за загубата на гръцката музика със смъртта на Карас изказа премиерът Кириакос Мицотакис и лидерите на партиите.

Поклонението ще бъде в Солун, а погребението в родното му село до Кавала. Погребението на Василис Карас ще бъде в сряда, 12 часа на обяд. На 26 декември, вторник, от 9 часа сутринта тялото ще бъде изложено за обществено поклонение в Светия храм на Божията премъдрост до 13 часа, пишат от "Български новини", информационния портал на българите в Гърция. 

По негово предсмъртно желание, вместо венци почитателите, му даряват пари за различни организации в подкрепа на болни деца.

@tikitoki497 #CapCut #ff #foryou #viral #fypシ #moneyheist #foryoupage #thestranger #vasiliskarras #greece ♬ original sound - The stranger!