0

Ч аровен млад измамник провисна от прозореца на 31-я етаж на небостъргач в Манхатън, след като от ФБР почукаха на вратата му.

35-годишният Иън Мичъл от Ню Йорк създал сенчеста финансова схема през 2015 г., като заблуждавал жертвите си, че е потомък на богата фамилия от Ямайка. Далаверите на Иън обаче били разкрити и федерални агенти посетили апартамента на неговата приятелка, за да му връчат заповед за обиск.

Отчаян, младият мъж счупил прозореца на жилището и се покатерил на перваза на 72-етажната жилищна сграда и заплашил униформените, че ще скочи.

Кадри от мястото на куриозната случка се разпространиха вирусно в социалните мрежи. На тях може да се види Иън Мичъл с провиснали крака от прозореца, хвърлил върху себе си бяла завеса или чаршаф, докато седи в рамката на натрошения прозорец.

Психолози веднага пристигнали на място, за да уговорят Мичъл да се прибере в апартамента си. Жилището, в което се разиграла драмата, е собственост на приятелката на Иън Мичъл, която останала в антрето заедно с агентите на ФБР, полицаите и екипа преговарящи.

Мичъл разигравал униформените в продължение на 17 часа, докато полицай от отдела за спешни операции се пуснал с въже до 31-я етаж и избутал мъжа обратно в апартамента. Той е изведен от сградата, покрит с бял чаршаф. Качен е в линейка и откаран в болница за психиатрична експертиза.

Според разследването на ФБР Иън Мичъл се представял като инвестиционен банкер на име Ийн Маталон – роднина на заможния бизнесмен Джоузеф Маталон. Заблудил три от жертвите си, след които и ветеран от военновъздушните сили, да инвестират в несъществуващ бар в луксозен хотел. Мичъл профукал парите на баламите за лични нужди.