0

К омпанията OceanGate, която е собственикът на изчезналата подводница „Титан“, обяви, че смята екипажът на борда за мъртъв.

В изявление на фирмата се казва: „Сега вярваме, че нашият главен изпълнителен директор Стоктън Ръш, Шахзада Дауд и неговият син Сюлеман Дауд, Хамиш Хардинг и Пол-Анри Наргеолет са за съжаление изгубени. Тези мъже бяха истински изследователи, които споделяха различен дух на приключение и дълбока страст към изследването и защитата на световните океани. Сърцата ни са с тези петима души и всеки член на техните семейства в това трагично време. Скърбим за загубата на живот и радостта, която донесоха на всички, които познаваха“.

НАМЕРИХА отломки в зоната на търсене на подводницата

Междувременно морският експерт Дейвид Миърнс каза, че откритите отломки край потъналия „Титаник“ може да са от предишно гмуркане, а не от подводницата, която се издирва. Подобно мнение изказа и президентът на клуба на изследователите Ричард Гарио. „Разбрахме, че са открити отломки, които може да са от подводницата, но има вероятност и да е от предишни гмуркания. Може да има и още отломки, но няма актуализирани визуални изображения“, добави той.