0

Т оп лекар разкри за първи път какво точно представлява мистериозната китайска пневмония, която държи на нокти целия свят.

НОВАТА КИТАЙСКА ПНЕВМОНИЯ: Топ лекар разкри осем основни симптома

Доктор Гарет Най потвърди пред Daily Star, че болестта всъщност е поредната мутация на COVID-19. Странният неидентифициран вирус причинява хаос в Китай от седмици, като светът е в повишена тревога поради опасения, че може да се появи нова пандемия. Той вече достигна Европа – Дания и Нидерландия много случаи, а Световната здравна организация е в повишена готовност.

Говорейки ексклузивно пред Daily Star, д-р Гарет Най, ръководител на програмата за медицински науки и медицинското училище в Честър, каза: „Китай наблюдава скок на респираторните заболявания, особено при децата, но най-важното е, че това не е нова болест като COVID 19 беше. Това е просто увеличение на заболяванията, за които вече знаем, а именно други варианти на COVID SARS-CoV2, грип, бактериите, които причиняват пневмония и респираторен синцитиален вирус. Сега, когато виждаме комбинация от вируси и бактерии, това е по-вероятно поради начина, по който телата ни се справят с болестта сега след години на COVID ограничения“.