0

С амотен протестиращ беше арестуван от полицията, след като обстреля с яйца крал Чарлз и кралицата-консорт по време на обиколка в Йорк.

Кралската двойка беше посрещната в Йорк от градските лидери, когато мъжът хвърли залп от яйца, но не уцели нито монарха, нито неговата съпруга Камила. След атаката Чарлз и Камила бяха отведени.

Протестиращият започна да крещи „тази страна е построена върху кръвта на роби“, когато бе хвърлен на земята от четирима униформени.

Гневни зрители на куриозната случка започнаха да скандират „Бог да пази краля“ и „Засрамете се“ към арестувания.
 

Докато полицията задържаше мъжа, Чарлз спази традиционната церемония, на която суверенът беше официално посрещнат в град Йорк от лорд-кмета.

Това не е първият случай, в който кралското семейство е атакувано с яйца. През 2012 г. Кралица Елизабет II също бе замерена, но тогава Чарлз остана невъзмутим и продължи да се разхожда, и да се здрависва с хора от тълпата.

Чарлз и Камила са на посещение в Йоркшир, за да изпълнят редица ангажименти. Те бяха в Йорк, за да присъстват на откриването на статуя на кралица Елизабет II – първият поставен монумент след нейната смърт.