0

Б ританец улови във Франция шаран с чудовищни размери, наречен „Моркова“. Рибата е изключително ценна заради златистата си окраска, тъй като повечето шарани са бежов или кафеникав цвят.

42-годишният Анди Хакет хванал златната рибка, тежаща 32 килограма, по време на риболов на езерата Блууотър в Шампан, Франция.

„Разбрах, че е голяма риба, когато хвана стръвта и се отклони от едната страна на другата. Тогава излезе на повърхността на 30 или 40 метра и видях, че е оранжева. Беше уникално изживяване да уловя точно този шаран, но си беше и чист късмет“, каза Хакет, цитиран от Daily Mail.

На Анди са необходими около 25 минути да укроти голямата риба и да я издърпа към себе си. На видео в социалните мрежи може да се види, че рибарят пуска шарана обратно във водата, след като заснема няколко снимки с огромния улов.

Езерата Блууотър са популярна дестинация за улов на шаран и на гостите се налага да резервират предварително достъп до водите им. Златната рибка е пусната в езерата пред около 20 години, за да насърчи рибарите да уловят нестандартна риба. Шаранът е хибриден вид и се смята за един от най-големите водни обитатели в света. 

„Това не е най-големият обитател в езерото, но определено най-забележителният“, разказва говорителят на резервата Джейсън Коулър.