0

Л екари спасиха живота на мъж, след като извадиха 30-сантиметрова слузеста гадина от корема му.

Странното нещо било змиорка, която причинила множество чревни перфорации. 

На 20 март 34-годишният пациент е приет в районния медицински център Хай Ха в провинция Куанг Нин, Виетнам, със силни коремни спазми. Лекарите направили рентгенова снимка и ултразвук, които разкрили чуждо тяло в корема му, както и чревна перфорация и перитонит. Докторите решили, че най-добрият начин на действие е да се извърши спешна операция, за да се отстрани подозрителният предмет и да се опитат да намалят увреждането на червата. След като отворили корема му, лекарите с изненада установили, че чуждото тяло е 30-сантиметрова жива змиорка.

odditycentral.com

След като я отстранили, медиците пристъпили към отстраняване на некротичния колоректален сегмент на червата - деликатна процедура с голям потенциал за инфекция поради близостта до ректалната област. За щастие операцията била успешна и пациентът бил стабилизиран. Все още е в болницата за наблюдение.

Пациентът не може да даде ясен отговор как животното се е озовало в корема му, но лекарите смятат, че е пропълзяло от ануса до дебелото черво на мъжа, прегризало е червата и е влязло в стомаха. Но това, което истински шокирало персонала на болницата, било, че змиорката все още била жива.

* Източник: odditycentral.com