0

Б итката между Илон Мъск и Марк Зукърбърг ще се проведе в Италия, стана ясно след изявление на космическия предприемач в собствената му социална мрежа Twitter.

Мъск обяви, че е разговарял с премиерката Джорджия Мелони и министъра на културата Дженаро Санджиулиано, които биха му предоставили „епична локация“, "напомняща за древен Рим". 

„Говорих с италианския министър-председател и министъра на културата. Споразумяме се за епично място. Всичко, което ще бъде направено, ще бъде с уважение към миналото и настоящето на Италия“, пише създателят на Tesla и уточнява, че парите ще бъдат дарени на ветерани от войната.  

След поста на Илон Мъск в италианските медии тръгнаха спекулации, че двубоя ще се състои на 26 август в Рим. Изданията на Ботуша бяха скептични, че правителството ще позволи битката да се проведе на древната арена на Колизеума, но за евентуално място за сблъсъка се спрягаше Циркус Максимус.

Отговорът на министър Санджиулиано не закъсня и той потвържди, че битката между Мъск и Зукърбърг ще се проведе в Италия, но бе категоричен, че тя няма да е в столицата. „

„Имах дълъг и приятелски разговор с Илън Мъск, говорихме за общата страст към историята на древен Рим. Обсъждаме как да организираме голямо благотворително и историческо събитие, като уважаваме и защитаваме напълно местата. Няма да бъде в Рим“, пише министърът в извънредно изявление. 

Санджиулиано обаче очаква събитието да събере "много милиони евро", които ще бъдат дарени на две важни италиански педиатрични болници за укрепване на структурите и научни изследвания за борба с болестите, засягащи децата.  

Шефът на UFC Дана Уайт, който все още търси участие в събитието, заяви тази седмица в подкаста на Майк Тайсън, че според него битката ще донесе приходи от 1 млрд. долара.