0

Ш ампионът на ежегодното състезание в САЩ по ядене на хотдози, което се провежда на 4 юли, Джоуи Честнът, защити титлата си, като спечели 16-а победа в кариерата си, хапвайки 62 хотдога за 10 минути, предаде Ройтерс.

Гръмотевичната буря на мястото на събитието на нюйоркския остров Кони Айлънд не се отрази на 39-годишния Честнът, който е родом от Индиана, добавя БТА.

На второ място при мъжете завърши Джеф Еспър от Оксфорд, Масачузетс, който изостана далеч от шампиона с погълнати "едва" 49 хотдога.

Честнът не успя да подобри световния си рекорд - 76 хотдога, който той постигна през 2021 г. Но заяви, че планира да повиши възможностите си до нови висоти в бъдеще.

По-рано през деня родената в Ню Йорк Мики Судо спечели при жените за девети път, като изяде 39,5 хотдога за 10 минути. Тя постави световен рекорд за жени през 2020 г. с 48,5 хотдога.

Традиционното 10-минутно състезание, наподобяващо карнавално зрелище, излъчвано по ESPN, започва през 1980 г., когато печелещите хапваха по девет хотдога.