0

М илиардерът Илон Мъск е имал сексуални отношения с изпълнителен директор на SpaceX и бивш стажант, както и е молил друг член на персонала да му роди бебе.

Това са поредните нелицеприятни твърдения за личния живот на ексцентричния богаташ, които го обвиняват в прекрачване на границите по време на работа.

Wallstreet Journal твърди, че 52-годишният Мъск е имал отношения със стажантка, 20 години по-млада от него, и се е опитал да възобнови връзката им, когато тя официално се е присъединила към фирмата. Твърди се, че тя се е срещнала за първи път с Мъск в началото на 2010 г., когато е била още в колежа, след като се е свързала с него относно стаж в SpaceX.

През 2017 г. пътищата им отново се пресрещнали, а Мъск жената работа на пълен работен ден в SpaceX, където тя да идентифицира проблемите в компанията. Вестникът твърди, че той я поканил на питиета и докоснал гърдите й. В клетвена декларация, предоставена на вестника от жената, тя каза, че не е откликнала на неговите свалки.

Илон Мъск също така е обвинен, че многократно е молил друга служителка да има деца от него, преди тя да получи възнаграждение от 1 милион долара и да напусне фирмата през 2013 г.

Освен това се твърди, че е имал връзка с жена изпълнителен директор на SpaceX през 2014 г., когато е бил разделен, но не и разведен с вече бившата си съпруга Талула Райли.