0

В надпреварата за Белия дом няма ограничения! Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пусна собствена линия маратонки. “Исках да направя това от много дълго време”, обяви Тръмп, които представи марката маратонки, които струват между 199 и 399 долара. Моята невероятен екип работи по тази идея, те измислиха дизайна и аз мисля, че тази инициатива ще се увенчае с голям успех”, добави Тръмп, който присъства на  Sneaker Con във Филаделфия, предава NBC News.  

Бившият президент обаче бе посрещнат с освирквания и малко аплодисменти при качването си на сцената. В кратката реч той обясни, че линията - която ще се казва "Маратонките на Тръмп" е прийом, който ще го доближи до младите избиратели. 

Разпродажбите на маратонките започнаха онлайн в уебсайта на Тръмп, в който той продава и своите парфюми и одеколон с малката “Victory47”. На сайта се посочва, че търговията с тези артикули няма нищо общо с президентската кампания на Тръмп или неговата организация. 

Маратонките, пряко свързани пряко с политици, са рядкост, отбелязва NBC. Съществува чифт маратонки Nike, предназначени за бившия президент Барак Обама, но също така има само един чифт обувки направи чифт за него с президентското лого. 

От NewsWeek пък пресмятат, че Тръмп ще трябва да продаде 889 хиляди чифта от най-скъпия модел или 1,7 милиона чифта от по-евтината версия, за да плати глобата, наложена му в щата Ню Йорк. 

По-рано съд в Голямата ябълка наложи на Тръмп глоба от 355 милиона долара и му забрани да прави бизнес в щата за три години. Първата партида маратонки, пуснати в продажба бяха продадени