1

А ктивистката за климата Грета Тунберг реагира пламенно на опита на противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт да се похвали с автомобилите си.

Тейт, самоопределящ се като "треньор по успех", публикува в Туитър своя снимка с автомобил.

Той се обърна директно към Тунберг, като я отбеляза и написа: "Моля, посочете имейл адреса си, за да мога да изпратя пълен списък на колекцията ми от автомобили и съответните им огромни емисии."

Тунберг - която е известна с характерния си безкомпромисен и откровен стил на говорене - отвърна на удара. Тя написа: "Да, моля, просветлете ме." След това сподели фалшив имейл адрес, на който да се свържете с нея: "smalldickenergy@getalife.com" (енергия на човек с малък пенис@нямаш живот).

Наскоро Тейт оглави списъка на най-търсените в Google през 2022 г. в категорията на въпросите "кой е ...". Той е активен в крайно десните среди от години, но тази година започна да привлича вниманието на масовата публика.

Той привлича вниманието до голяма степен заради крайните си изказвания: сравнява жените с имущество, описва графично как би нападнал жена, която го е обвинила в изневяра, и твърди, че мъжете предпочитат да се срещат с 18- и 19-годишни, а не с жени в средата на 20-те си години, защото по-младите жени ще са правили секс с по-малко мъже.

Много хора похвалиха Тунберг за отговора ѝ.

"Грета се включи със закъснение с много силна кандидатура за туит на годината", написа един човек в Twitter.

"Прекрасно - Грета Тунберг просто без усилие разби Андрю Тейт", написа друг потребител на Twitter.

"В Швеция е зимно време, но очевидно все още е достатъчно горещо, за да може Грета да нанесе подобно изгаряне!" - пошегува се трети.

Цяла сряда "Грета" беше трендинг в Twitter.

Инфлуенсър Андрю Тейт не остана длъжен на активистката и пусна още един пост, в който пуши доволно пура и се обръща към Тунберг: "Благодарим ви, че потвърдихте чрез своя имейл адрес, че имате малък пенис. Светът беше любопитен".