0

К амера за наблюдение улови лаком охранител излапал експоната, който пази.

Миналата седмица организаторите на изложба на съвременно изкуство в московския център ВДНХ забелязали, че липсва част от един от експонатите. Произведението, наречено "Бягството на златната рибка", представлява купа, от която стърчи златна рибка, позиционирана пред картина, на която е изобразено море и към платното е прикрепена втора рибка. Като целта е да изглежда така сякаш тя скача от купата във вълните.

odditycentral.com

Само, че охранителят вместо да се възхищава на творбата от разстояние, той унищожава това, за което му плащат. На кадрите от охранителните камери се вижда как пазачът се приближава до произведението и откача двете рибки. След това помирисва едната и се опитва да отхапе парче от нея. Предполага се, че рибките са фалшиви.

Когато организаторите забелязват, че експонатът е бил съсипан, те проверяват охранителните камери, от които установяват каква съдба е сполетяла рибките.

Когато го попитали за издънката, пазачът просто свил рамене и казал, че бил в състояние на нещо като транс. Оправдал се с това, че имал тежка нощ, спал много малко часове и не разбирал какво прави. Охранителят е отстранен от работа, а "Бягството на златната рибка" е възстановено няколко дни по-късно.