0

Ж ителите на Сицилия се гневят на ексцентричния японски милиардер Каору Накаджима, който успя да наеме за четири дни най-старите и емблематични сгради в Палермо. 

За да отпразнува 73-ия си рожден ден Накаджима ангажира няколко театъра и хотели с вековна история в столицата на острова. Сред имотите на рента попада и “Театро Масимо” - най-голямата опера в Италия и една от най-пищните в Европа. 

Накаджима наел и театър “Политеама Гарибалди” за 37 000 евро и дори поръчал допълнителни места за сядане, така че гостите му да могат да танцуват и вечерят в 132-годишната институция. 

Освен това милиардерът настанил своите 1 400 гости в петзвездния хотел “Вила Игиеа” на брега на Палермо, както и в “Град хотел ет дес Палмас”.  

Според местни издания вдигал банкет, за който се погрижил знаменит готвач, а по време на вечерята забавлявал гостите си изпълнение на операта “Дон Жуан”, дирижирана от прочутия Рикардо Мути, за когото се твърди, че е близък приятел на рожденика. Също така Накаджима организирал концерт на Матео Бочели - син на легендарния италиански тенор Андреа Бочели. 

Тържествата разгневиха жителите на Сицилия, които се питат как на богаташа е било позволено да наеме емблематичните сгради. Те се безпокоят, че примерът на Накаджима ще бъде последван от бруги баровци. 

Милиардерът Накаджима пък бе заснет да се шири в ВИП ложата на “Театро Масимо” подпрян на богато украсен бастун. Той бе видян да разговаря с някои местни политици пред и след представлението. “Палермо е красив град”, възкликна японецът пред италианските медии. 

Междувременно обаче празникът бе помрачен от ареста на ВИП готвачка на Накаджима, след като се оказа, че той продава наркотици в ресторанта си в Палермо. Това провали планираната за неделя грандиозна вечеря. 

Освен милиардер, Накаджима също е певец и композитор, спечелил най-голямата награда на седмия поп фестивал Tokyp - японската версия на Евровизия. Той е написал и няколко книги за мотивация, сред които заглавия като „Важни житейски уроци, които научих от суперелита“ и „Съдбата очаква да решиш“.