0

13-годишно момче е обвинено в убийството на възрастен мъж след нелеп спор, че 60-годишната жертва е блокирала пътеката в градски автобус миналата седмица.

Драмата се развила в Колорадо. 60-годишният Ричард Санчес бил застрелян само на няколко пресечки от дома си, докато се возил в автобус. Според очевидци, той влязъл в спор с тийнейджър. Тогава момчето, което носело пистолет, извадило оръжието и стреляло. Санчес е откаран по спешност в болницата, където е обявена смъртта му. Втори човек е ранен, но му е оказана медицинска помощ на място и не се е наложила хоспитализация, съобщиха от полицията.

По-малко от седмица след безсърдечното убийство полицията арестува 13-годишен, заподозрян във връзка с убийството на Санчес. Полицията смята, че спорът между предполагаемия убиец и Санчес е започнал заради възрастния мъж, който блокирал пътеката с крака си. „На този етап от разследването изглежда, че е имало словесен разговор между заподозрения и жертвата за това, че кракът на жертвата е блокирал пътеката в автобуса и след това заподозреният е застрелял жертвата“, каза полицейското управление в Денвър.

Семейството на жертвата не било информирано, че той е убит, докато не отишли в полицията няколко дни по-късно, за да го обявят за изчезнал.