0

158 метални предмета са били извадени от стомаха на жена в болница във Ван, Източна Турция.

Лекарите изживяха шок, когато 24-годишна жена пристигнала в спешното отделение за изследвания заради оплаквания от силни стомашни спазми, предизвикани от поглъщането на голяма метална игла. При рентгеновата снимка обаче било установено, че в стомаха на пациентката има много повече метални предмети.

Вкарали жената по спешност за операция, която продължила два часа и половина, при която открили в стомаха на пациентката 158 метални предмета, между които нокторезачки, джобно ножче, нож за плодове, пинсети, пирони, игли, винтове и ключове. Чуждите тела са извадени внимателно от стомаха й и по-късно описани.

По време на прегледа и последвалите разпити лекарите открили, че младата жена е имала психологически проблеми, които я принуждавали да поглъща чужди предмети.

Общият хирург, извършил операцията, д-р Юсуф Текеш, заяви: "Честно казано, в началото и аз не повярвах. Първоначално мислехме, че можем да отстраним предметите с ендоскопия, но избрахме операцията, защото самата игла беше твърде голяма. По време на операцията се сблъскахме с шокираща сцена. Имаше 158 чужди тела с различни размери. Отстранихме ги всичките. Пациентката е в добро състояние."

По-късно жената е изписана от болницата и ѝ е наредено да се върне за последващо лечение, съобщава „Сабах“.