0

Л екари се натъкнаха на шокираща находка по време на колоноскопия. 63-годишен мъж се явил за рутинен скрининг за рак на дебелото черво, при който докторите в Мисури открили напълно развита муха, живееща в напречната част на дебелото черво на пациента.

При колоноскопията в червата се вкарва камера, за да се провери за евентуални аномалии. Точно това открили лекарите, докато изследвали траверса на дебелото черво на пациента - областта в горната част на дебелото черво. При процедурата на екрана се забелязала непокътната муха.

"Този случай представлява много рядка колоноскопска находка", пишат лекарите в Американския журнал по гастроентерология, където е публикуван случая. "Загадка е как непокътнатата муха се е озовала в напречното дебело черво."

Въпреки че никой не знае как мухата се е озовала в червата на мъжа, известен факт е, че ларвите на мухите, заложени в плодовете и зеленчуците, понякога могат да оцелеят в стомашната ни киселина и след това да се излюпят в червата ни. Въпреки това пациентът е консумирал само бистри течности в деня преди колоноскопията, както е препоръчал лекарят му. В деня преди 24-часовото гладуване той е ял пица и маруля, но не си спомня да е виждал муха или нещо друго в храната си.

Мухата не помръдва, когато лекарите я побутват, но снимките, заснети от камерата, ясно показват, че тя е непокътната, писа odditycentral.