0

П окрай "Даунинг стрийт" 10 в Лондон са минавали не един или двама световни лидери и държавни ръководители. За британски премиери пък няма да говорим - само през последната година резиденцията бе обитавана от трима министър-председатели.

Интересното е, че освен хора, по улицата покрай една от най-известните врати в света се движат и диви животни. Обективите на фотографите запечатаха най- новия посетител на резиденцията - симпатична и доста смела лисица.

БТА

Интересното е, че това съвсем не се случва за пръв път и доста често лисици са засичани пред седалището на правителството, независимо кой е на власт.

През ноември миналата година котаракът Лари, който повече от десетилетие господства на "Даунинг стрийт" 10, влезе в новините, след като накара козината на една лисица да настръхне.

Преследвайки животното, Лари го прогони от своята територия, след което победоносно се завърна като повелител на резиденцията.

Не е ясно дали сега става въпрос за същата лисица, но при всички положения едва ли Лари ще я остави още дълго да се движи необезпокоявана из неговите територии.