0

З мия се опитала да прекара малко време със семейство, като се промъкнала във всекидневната на дома им.

Според Storyful семейство от Куинсланд, Австралия, открива неканен гост в дневната си на 24 август. Натрапникът бил дълъг питон, който се скрил зад масичка за кафе върху килима.

След като намерило влечугото, семейството се обадило за помощ на Snake Catcher Dan, лицензиран ловец на змии в Куинсланд.

Даниел Бустра от Snake Catcher Dan се отзовал на обаждането и скоро след това пристигнал в дома, за да отстрани влечугото. Бустра разказва пред Storyful, че са били оставени прозорците и вратите отворени заради хубаво време, което е позволило на питона да се промъкне в къщата и да се скрие.

Преместването на змията на Бустра е заснето с камера. В клипа Бустра първо се опитва да го измъкне с кука иззад масичката за кафе. След като куката не успява да захване змията, Бустра протяга ръка зад масичката за кафе с голи ръце и бавно издърпва влечугото.

Змията прави няколко опита да ухапе Бустра, преди мъжът да вдигне влечугото и да го нарече „красиво“. Ловецът на змии също така отбелязва, че да имаш питон на килим в дома си „не е идеално“.

Клипът завършва с това, че Бустра бързо поставя голямата змия в торба, за да предотврати стреса на питона.

„Вдигнах змията, която беше доста отбранителна, и я вкарах в торбата за змии“, разказа Бустра пред Storyful как е протекла спасителната акция.

Той го връща в природата, след като го изважда от дома.

*Източник: Vesti.bg