0

М алките „нечовешки“ мумифицирани останки, открити в Перу показани в Мексико преди месеци, се оказaха най-обикновени кукли, обявиха официално експерти.

ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА: Учените казаха тежката си дума за извънземните мумии! (СНИМКИ)

Решението им идва след като месеци наред се спекулираше нaистина ли зловещите фигури - само с три пръста на всяка ръка и удължени глави за от друга планета или са фалшиви. Според съдебният археолог Флавио Естрада, те са направени хартия, лепило, метал и човешки и животински кости.

„Изводът е прост: това са кукли, сглобени от кости на животни от тази планета, със съвременни синтетични лепила, следователно не са били сглобявани през предиспанските времена. Те не са извънземни“, добави Естрада.

Скандалът с извънземните започна през септември, когато уфологът Хосе Хайме Маусан показа предполагаемите мумии пред мексиканския Конгрес и целия свят. Маусан твърди, че телата – които той нарече Клара и Маурисио – са на възраст между 700 и 1800 години, открити през 2017 г. в Куско, Перу, близо до платото Наска.

Миналия месец Маусан и изследователите свидетелстваха, че 30% от ДНК-то на останките е от „неизвестен вид“, докато останалата ДНК остава неясна.

И докато официaлното заключение вече е, че извънземните са фалшиви, то друг мексикански експерт заяви, че мумиите не само са на извънземни но и имат имат три репродуктивни яйца „които не са от еволюционната верига на Земята. Според експерта, известен само като Х. Алберто, „Половината САЩ дойдоха да изследват мумиите и беше доказано, че те имат три яйца за възпроизвеждане, които не принадлежат към еволюционната верига на Земят“.