0

А мстердам официално реши да премести проститутките си в модерен „еротичен център“, пълен със секс клубове. Причината е, че столицата на Нидерлндия от години се бори със зяпачи, които само минават по улицата с червените фенери и гледат жените, без да използват услугите им, пише Daily Star.

Градската управа посочи местоположение в южната част на холандската столица като предпочитано място за „еротичен център“. По този начин ще се реши и проблемът със задръстванията и лошото поведение около историческия район Де Вален, както и ще бъде изчистен имиджът на града.

„Булевард „Европа“ в квартал Юг е най-подходящото място за новия Еротичен център“, казаха от градската управа и добавиха, че новият обект ще бъде готов след около седем години. „Този избор сега ще бъде представен на градския съвет в началото на следващата година“, се добавя в изявление. „Намирането на място за еротичен център е трудна задача“, каза градската администрация и добави: „Поради огромния ръст на туризма, старият град, особено кварталът на червените фенери, е под натиск от години“.