0

П резидентът на САЩ Джо Байдън направи странно изказване по време на първото си посещение на хавайския остров Мауи, който беше опустошен от горски пожари.

Байдън сравни трагедията, в която загинаха над 100 души, с пожар, избухнал в собствената му къща преди години. „Не искам да сравнявам случаите, но знам какво е – Джил и аз – знаем какво е да загубиш дом. Преди години – преди 15 години, бях във Вашингтон. Беше слънчева неделя и мълния удари една от жиците на дома ни, което подпали климатика И накратко, за малко не загубих жена си, моя Corvette '67 и котката си“, каза държавният глава.

Президентът беше посрещнат по-рано през деня от няколко десетки протестиращи, които скандираха „Върви си у дома, Джо“ и държаха табели с надпис „Без коментар“ във връзка с многократния отказ на Байдън да коментира бедствието, когато миналата седмица беше попитан за нарастващия брой на жертвите.

По-късно медии припомниха, че въпросният инцидент, за който Байдън разказа, е бил малък пожар в кухнята на дома му, който „бил овладян за 20 минути“.