0

Г муркач, който беше изяден от кит, разказа за ужасяващия момент, в който целият му свят се е преобърнал.

Майкъл Пакард внезапно се озова в челюстите на огромен кит в Провинстаун, Масачузетс. Гмуркачът на омари каза, че се е почувствал като блъснат от „товарен влак“, когато се случил инцидентът, пише Daily Star.

„Това беше просто нормален ден за мен, излизам точно по изгрев слънце. Влязох във водата и направих две гмуркания… И след това третото гмуркане беше по-надълбоко. И внезапно усетих тежък удар, точно като товарен влак... и тогава изведнъж се стъмни“, разказа каза 58-годишният мъж.

Забележителното е, че Майкъл каза, че е успял да разбере, че го е сграбчил кит и е убеден, че не е акула. Първоначално той си помислил, че страховита бяла акула е решила да го нападне. Гмуркачът бил сигурен, че ще умре и единственото, което можел да направи, е да мисли за жена си и децата си, докато е в устата на гърбат кит.

Отчаяният Майкъл започнал да рита кита от вътре. „Бях напълно вътре, беше много тъмно“, добави той. Внезапно съществото започнало да мята главата си от една страна на друга, преди най-накрая да изплюе жертвата си. „Видях светлина и той започна да мята главата си настрани и следващото нещо, което разбрах е, че съм във водата“, каза още Майкъл.

Приятел на Майкъл, който бил с него по време на гмуркането, разказа, че видял как китът изплюва Пакард обратно в морето. Смята се, че той е бил вътре в съществото за около 30 до 40 секунди.