0

Ж ена от Ню Йорк вече може да живее охолно до края на дните си, след като получи 35 милиона долара обезщетение за удар в стъклена врата.
До невероятната присъда на съда в Манхатън се стигна след почти 10-годишна съдебна битка. През 2015 г. Меган Браун става жертва на нелеп инцидент. Докато излизала от входа на небостъргач в Ню Йорк, Манхатън стъклената врата внезапно се разбила на парчета. Вътре било топло, но времето навън студено и явно това е станало причина вратата буквално да експлодира в лицето на жената. ОТ ужаса Браун паднала и порязала ръката си.

По-късно обаче проблемът станал по-голям. Жената, която работила като анализатор в JP Morgan, най-голямата американска банка, започва да работи с адвокати, за да започне дело срещу собствениците на сградата. Тя започнала да се оплаква от загуба на обонянието си и че напълно е забравила испански език, който знае доста добре, а също и за главоболие и проблеми с равновесието. Стигнало се до там, че трябвало да си вземе куче водач.

Меган Браун получила диагноза посттравматично стресово разстройство - което обикновено се поставя на жертви на терористични атаки или военни, завръщащи се от фронта. Под този предлог тя напуска банката и започва да се занимава с транзакции с криптовалута, а след това и с производство на сладолед. Девет години по-късно Браун успява да събере всички доказателства за процеса и съдебните заседатели застават на нейна страна – намират за абсурдни обвиненията, че е измислила симптомите и тъгата си в името на плащането. В крайна сметка жената получи 35 184 208 долара.