0

О громен скандал забърка журналистка на CNN, след като беше хваната, че е инсценирала как бяга от ракетна атака в Израел.

Телевизията лично развенча фалшивото видео на Клариса Уорд, циркулиращо в социалните мрежи. „Аудиото във видеото, публикувано и споделено в X, е изфабрикувано, неточно и безотговорно изкривява реалността на момента, който беше отразяван на живо по CNN и хората трябва да гледат изцяло сами на достоверна платформа“, каза говорител на CNN пред The Post.

Въпросното видео показва Уорд и нейния екипа, които тичат, за да се скрият от предполагаема ракетна атака близо до Ивицата Газа. На кадрите се вижда още как журналистката лежи изплашена с лице към земята. Човек от екипа на Уорд тогава споменава, че атаката е спряна от Железния купол, отбранителната система на Израел. „Това е Железният купол“, каза той, уверявайки Уорд и екипажа в тяхната безопасност.

Фалшивото видео беше публикувано акаунти в социалната мрежа X (Twitter) и беше гледано милиони пъти, като много потребители се заблудиха, че е истинско.