0

Л ек автомобил се заби във втория етаж на къща, пренебрегвайки всякакви физични закони.

Водачът е паркирал директно в спалнята на хората, която се е намирала на 5 метра над нивото на земята, пише NewYork Post

Невероятната каскада е станала в Милфил, щата Пенсилвания, САЩ.

Според разследващите, действията на водача на лекия автомобил са предумишлени, като целта му е била да нахълта с машината си именно в спалнята на двойката, но как е станало това на такава височина и как тойотата е „литнала“ до втория етаж, все още е загадка. Още повече, че този модел на марката е с мощност само 130 конски сили. Има хипотези за бабуна, която е дала тласък на колата, но това са само догадки на полицията.

Въпреки страшната каскада, водачът не е тежко ранен. Настанен е в болница и ще бъде разпитан при първа възможност, след което ще му бъдат предявени обвинения.

Междувременно, аварийните служби на Милфин, подпомагани от пожарната, цял ден са отстранявали колата от втория етаж. Разрушенията от „летящата тойота“ са сериозни, като се е наложило покривът на къщата да бъде укрепен допълнително. Самият автомобил също е смачкан, но щетите му са нищо в сравнение с ефекта от дивия екшън, за който службите все още нямат обяснение.