0

Б ратът на принцеса Даяна - Чарлз Спенсър пази спомена за покойната си сестра близо до своето сърце.

Граф Спенсър пусна феновете на монархията зад вратите на дома от детството на принцесата - имението Алторп.  

Чарлз Спенсър публикува видео в социалните мрежи със специално послание. „Сезонът на рододендроните в @althorphouse – с хор от пролетен птичи живот“, написа той. 

На клипчето може да се забележи великолепната гледка към спокойното езеро, край което чуруликат птички, а на заден план патици плават във водите. Кадърът се приближава, за да покаже цъфналите дръвчета и пролетни цветя. 

В друга своя живописна публикация граф Спенсър показва как лъч слънчева светлина огрява дома, в който е израснала неговата сестра. 

“Майски лъчи над Алтро”, гласи  посланието под фотографията. 

За милионите почитатели на живота и делото на Даяна това е ясен знак, че по този начин аристократът отдава почит на покойната принцеса на Уелс, тъй като на кадрите се вижда и мястото, на което тя е погребана край Овалното езеро. 

Граф Чарлз Спенсър, историк и журналист, в момента живее в имота заедно със съпругата си Карън. Той отдава почит на обичаната си сестра само седмица след коронацията на нейния бивш съпруг Чарлз. 

74-годишният крал Чарлз III и съпругата му кралица Камила бяха официално короновани миналата събота в Уестминстърското абатство в Лондон.

Историческото събитие се състоя, след като по-малкият син на покойната принцеса Даяна и Чарлз - принц Хари взе решение да се откаже от задълженията си към кралското семейство.

Принц Хари подкрепи баща си на коронацията с кратка поява, но веднага след това отпътува обратно към САЩ, за да се прибере у дома навреме за четвъртия рожден ден на сина си Арчи.