0

З еметресения продължават да стряскат хората в Чанаккале и околностите му през последните дни. От известно време нямаше силни трусове с център особено в град Бига, където беше регистрирана интензивна активност от началото на февруари. Рано тази сутрин обаче бяха регистрирани няколко нови труса в Бига, окръг Чанаккале, Северозападна Турция, съобщава Марица. 

Вчера настъпиха земни движения край бреговете на квартал Айваджък в Чанаккале в Егейско море. В първите часове днес край бреговете на Чанаккале Бадемли беше регистрирано земетресение с малък мащаб. След това имаше много леко движение в Бига Гюргендере. 

Тази сутрин в 07:22 сутринта се случи ново земетресение с магнитуд 3,2, чийто епицентър беше в квартал Гюлгендере в Бига, съобщи обсерваторията Кандили на университета Богазичи и Института за изследване на земетресенията (KRDAE) в Турция. Дълбочината на земетресението е била 9,5 километра.

Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) обяви магнитудът на земетресението като 3,1 и дълбочината като 11,09 километра. Земетресението е усетено осезателно в целия район около Дарданелите. Има информация, че трусът е почустван и в Североизточна Гърция, в Александрополис и остров Самотраки. 

В района на Чанаккале за последните 24 часа са отчетени 12 слаби труса, според дантите на АФАД