0

41-годишна жена едва не загуби живота си след консумация на прекомерно количество вода, което доведе до тревожно ниски нива на натрий в кръвта й.

Нина Мънро от Великобритания се опитала да "излекува" това, което според нея е настинка, като пиела приблизително четири литра вода на ден, пише Mirror.

Въпреки това, комбинацията от прекомерен прием на вода и нейните лекарства за настинка и грип накараха тялото й да се претовари, което доведе до припадък. Нина, която твърди, че лекарите не били сигурни, че ще оцелее, прекара пет дни в интензивно отделение, докато медицински специалисти работеха, за да стабилизират нивата й на натрий.

 „Всички лекари не знаеха как съм го преживяла. Бавно се давех и дори не го знаех. Съпругът ми каза, че няма да направя нищо без чаша вода до себе си. Мислех, че се грижа за себе си, мислех, че съм супер здрав човек. Не ме пуснаха от болницата преди новото ми на натрий да се нормализира”, разказа Нина.

„Не видях дъщеря си пет дни, което беше толкова трудно. Не исках тя да ме вижда в състоянието, в което бях. Първите няколко дни в интензивното отделение не можех да пия нищо и когато излязох от болницата Бях на ограничена диета от 1,5 литра вода и естествено сега пия по-малко. Казаха ми да пия само когато съм жадна”, добави още тя.