0

И лон Мъск планира да съкрати около 50% от служителите на Twitter. Процесът може да започне още от 4-ти ноември, съобщават Bloomberg и CNBC.

Според вътрешна комуникация, цитирана от CNBC, Мъск е събрал екип от доверени хора от своите компании, които да му помагат в Twitter. Екипът разглежда различни варианти как да протекат съкращанията.

Източници на Bloomberg казват, че крайният брой освободени служители може да е различен от първоначално предвидения. В зависимост от това ще се предложат и различни компенсации на съкратените.

Целта на новото ръководство на Twitter е да намери баланс между орязване на разходите на компанията и запазване на достатъчно ресурс, за да реализира плановете си. Източниците на Bloomberg твърдят още, че съкращенията вече са започнали сред директори и вицепрезиденти, а ръководителите на екипи са получили нареждания да направят списъци със служители, които да освободят в рамките на 50%.

Първоначалните слухове бяха, че Мъск иска да съкрати 75%. В последствие той отрече и се появиха спекулации за 20-25% свиване на персонала. Twitter има около 7500 служители.

Служителите, които останат на работа, също ще свикват с промени. Една от тях е, че Мъск ще прекрати разрешението за работа от разстояние и всички трябва да се върнат в офисите на компанията.