0

Н ова ожесточена битка се разигра между наследниците на Елвис Пресли. След края на раздорите около наследството на Краля на рока, се отвори нов фронт заради филма “Присила” на режисьорката София Копола. Новата кинолента ще пресъздаде живота на вдовицата на Еливс - Присила Пресли по мотиви от нейните мемоари “Елвис и аз”. 

“Една Мария-Антоанета от 60-те”, така режисьорката определи последната си филмова работа. Първият трейлър току-що се беше завъртял в мрежата, когато говорител на “Elvis Presley Estate” заклейми продукцията и заяви, че проектът е заснет “без знанието и съгласието” на наследниците. 

СЕМЕЙНИ ВОЙНИ: Внучката на Елвис изгони Присила от Грейсленд

„Прилича на университетски филм. Декорът е ужасен и Грейсленд  не е такъв“, каза говорителят за таблоида TMZ , добавяйки, че от страна на Присила Пресли „всичко това е трик за правене на пари“.

Вдовицата на Елвис обаче се оказа на противоположно мнение. “Вълнувам се от интерпретацията на моята книга от страна на София Копола”, написа Присила в Instagram, където публикува и плакат на кинолентата, който ще открие 80-ия филмов фестивал във Венеция. 

РАДОСТ И ТЪГА: Внучката на Елвис Пресли е родила момиченце, съобщиха го на погребението на майка й Лиса Мари Пресли

В продукцията на Копола в ролята на Елвис Пресли ще се превъплъти Джейкъб Елорди, който изигра Нейт в сериала “Еуфория”. В образа на Присила пък ще влезе Кейли Спаени от “Убийства в Ийстаун”. 

„Великата София има изключителна перспектива и винаги съм се възхищавал на нейната работа, категорична е главната героиня във филма - 77-годишната Присила. 

Очаква се кинолентата да излезе на голям екран в края на октомври. 

СКАНДАЛ: Присила Пресли оспори волята на Лиса Мари

Присила Пресли е на 14 години, когато среща бъдещия си съпруг Елвис. Те са женени от 1967 до 1973 г, когато се развеждат. Двойката има дъщеря Лиса Мари, която почина в средата на януари от сърдечен арест на 54 години. Смъртта на Лиса Мари предизвика разрив в семейството на краля на рока, след като при отваряне на завещанието и се оказа, че Присила не фигурира там. 

Едва през май бабата и внуците постигнаха споразумение за милиони долари, чиито подробности не бяха оповестени.

КРАЙ НА СЪДЕБНАТА САГА: Присила Пресли клекна за завещанието на Лиса Мари

„Семействата са доволни“, каза адвокатът Ронсън Шамун извън съдебната зала, добавяйки, че всички те вече са „единни и развълнувани за бъдещето.” 

Мирът между наследниците на Елвис Пресли изглежда е бил само затишие пред буря.