0

Н ов скандал се задава на Острова. Възможно е много скоро единствената дъщеря на принц Уилям и Кейт Мидълтън - седем годишната принцеса Шарлот да получи титлата херцогиня на Единбург, пишат британските медии. 

Крал Чарлз Трети обмисля да даде званието на внучката си и да лиши брат си Едуард от титлата херцог на Единбург. Според The Sun покойната кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип са обещали на сина си Едуард титлата, ако се ожени за Софи Рис-Джоунс, понастоящем графиня на Уесекс. И това той прави през 1999 г., като е трябвало да получи титлата след смъртта на принц Филип.

Преди да седне на престола - Елизабет Втора също е била херцогиня на Единбург. 

Източници от кралското семейство коментират плана на краля с неговата внучка пред британското издание: "Това ще бъде подходящ начин да се почете паметта на кралицата, която, разбира се, е носила титлата херцогиня на Единбург". Според информацията това би бил един трогателен начин за връзка между Шарлот и прабаба й. 

Второто дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън, принцеса Шарлот, е следващата в линията за наследяване на трона, след по-големия си брат принц Джордж - на 9 години, следвана от по-малкия си брат принц Луи - на 4.

Разяснявайки защо може да има смисъл Шарлот да получи титлата херцогиня на Единбург в бъдеще, източник заяви пред The ​​Mail on Sunday: „Позицията на Шарлот е исторически значима, защото тя е първата жена, член на кралското семейство, чието място в линията на наследяване няма да бъде подминато от по-малкия ѝ брат“.