0

З ащитници на правата на животните скочиха на инфлуенсърка. Вълната от недоволство се надигнала след видео, качено в профила й в TikTok, на което се вижда как се разкарва с живо пиле на главата си. 

Филипинката Аби Домер Сале станала обект словесни нападки заради предполагаема жестокост към животните, след като е забелязана да обикаля улиците на Манила, носейки на главата си живо птиче в малка метална клетка.

Оказва се, че тя се вдъхновила от японската "култура на сладостта" - Kawaii, която натрупала широката си популярност покрай аниме поредица и по-точно покрай персонажите от нея. Тенденцията има многобройни разновидности, но в най-простия си вид включва носенето на декоративни пластмасови или плюшени патета на главата. Сале обаче решила, че предпочита да е по-екстравагантна от масата и извела странната мода на ново ниво, като се окичила с живо пиле. 

Творчеството й не остана незабелязано. Сале успя да предизвика вълна от възмущение, тъй като според коментирали видеото й е преминала границата. "Това е жестокост към животните, пиленцето изглежда стресирано", коментира потребител на социалката. "Надявам се, че пиленцето все още е живо", написа друг.

Сале има над 53 000 последователи в TikTok и 28 000 във Facebook.ю

@abbydomersalle

Good bye trenie 😭

♬ Love Is Gone (feat. Dylan Matthew) (Acoustic) - SLANDER, Dylan Matthew

* Източник: odditycentral.com