0

И спански войници започнаха да променят пола си, за да спечелят определени социални предимства, достъпни само за жени, включително по-високо заплащане и по-добри помещения за спане, поради закон за самоидентификация, насочен към подпомагане на транссексуалните хора.

41 мъже в испанския автономен град Сеута в Северна Африка взеха драстичното решение да сменят пола си в официалните документи от мъжки на женски, откакто т.нар. Закон за транс беше приложен през март 2023 г. . От мъжете в Сеута, които са променили пола си, само четирима са променили законно името си. Повечето от са запазили и мъжките гениталии, сексуалността и дори окосмяването по лицето, въпреки че по документи са жени.

„Отвън се чувствам като хетеросексуален мъж, но отвътре съм лесбийка“, каза ефрейтор от армията Роберто Пердигонес пред испанския вестник El Español. „И последното е от значение. Ето защо направих правната промяна, за да стана жена. Тези, които преминават през „промяната“ обаче не го правят. Защото се чувстват жени, а за повишения, твърди Daily Telegraph, позовавайки се на военни източници. Пердигонес казва, че е бил насърчаван да смени пола си поради „дискриминация“ и оттогава е получил 15 процента увеличение на заплатата.