0

А вторите на популярния телевизионен сериал „Наследници“ (Succession), чиито сюжет се фокусира върху тъмните дела на американски медиен гигант, със сигурност биха одобрили решението на Илон Мъск да сложи начело на Twitter Линда Якарино, пише италианският вестник La Repubblica.

Илон Мъск - един от най-богатите хора в света, известен със своите сексистки туитове, с критиките към бившата му съпруга, че не е „достатъчно руса“, с изказванията си срещу ЛГБТ общността и обвиненията от страна на служителки на SpaceX в сексуален тормоз, издига за изпълнителен директор на Twitter жена.

Линда Якарино е успешна дама, която е ценена най-вече заради „начина, по който накара гласовете на много жени от медийния конгломерат NBC Universal да бъдат чути“. Мениджър, който по време на пандемията се бореше за носенето на маски. За разлика от Мъск, който често се присмиваше на тези, които се страхуват от коронавируса, се бореше да запази фабриката на Tesla в САЩ, докато стотици хиляди като него призоваваха карантината да падне. Накратко, Линда Якарино е мениджър, който може да даде вдигне доверието към една изключително противоречива компания.

Бъдещият главен изпълнителен директор на Twitter Линда Якарино, понастоящем ръководител на рекламата в NBC Universal, медийна мултинационална компания със седалище в Манхатън, в комплекса от сгради, които формират Рокфелер център. През последното десетилетие тя търси и намира нови ефективни начини за печалба на телевизионни канали и цифрови платформи. И точно нейната репутация и доверието, което печели от страна на рекламодателите са сред причините, които са накарали Илон Мъск, настоящият главен изпълнителен директор на Twitter, да й предложи поста.

Twitter има спешна нужда от пари, от солидни приходи, които могат да гарантират оцеляването на социалната мрежа, правят Якарино перфектна за тази работа. Преди да се присъедини към NBC Universal тя прекарва 19 години в друга голяма медийна компания - Turner Entertainment. Изглежда профилът й отговаря на желанието на Мъск да превърне Twitter в крайъгълен камък в бизнеса с информация и развлечения. Скоро платформата ще позволи на търговците да предлагат закупуване на един или повече артикула без необходимост от абонамент.

Предприемачът все още не съобщил официално името на Линда Якарино, но според Уолстрийт Джърнъл именно тя ще застане начело на Twitter.

Според мнозина точно в този момент наистина Мъск трябва да се оттегли, след като резултатите в анкета на платформата, болшинството потребители дадоха да се разберат, че той вече не трябва да е главен изпълнителен директор на Twitter.

„Ще уважа резултата от проучването“, написа тогава предприемачът. Но въпросът кой ще оглави Twitter остана дълго време в чекмеджето.

„Въпросът не е да се намери главен изпълнителен директор, а да се намери такъв, който е в състояние да поддържа Twitter жив“, оправда се Мъск по това време.

През последните месеци малцина повярваха на обещанието на Мъск, че наистина възнамерява да предаде кормилото на друг.

Междувременно в мрежата се появиха мемета, сред които и жена Мъск с дълга коса и нежни черти.

„Ето я Елона Мъск – новият изпълнителен директор на Twitter“, е ироничното послание под тези картиники.
 

Но Мъск, бъдете сигурни, няма да стои в ъгъла и да гледа. Предприемачът ще поеме ролята на изпълнителен президент на компанията, както и тази на главен технологичен директор, които ще упражнява надзор върху продуктите и софтуера.