0

В одеща на обедни новини тотално изпуши и заразмаха среден пръст в ефир. 

В началото на емисията, веднага след края на промото, Мариам Мошири, един от главните водещи на Би Би Си Нюз, беше с вдигнат среден пръст и вежди, гледайки право камерата.
След като осъзна какво става тя бързо свали ръка и скри изражението си и започна да чете заглавия на новините. 

СЛЕД КУП ПЛАСТИЧНИ ОПЕРАЦИИ: Бившата на Гришо минава под венчилото (ВИДЕО)

По-късно тя поднесе своите извинения, като определи случката като „глупава шега“, предназначена за екипа, а не за живото включване. Тя добави, че се преструвала, че брои на пръсти. 

„Когато стигнах до 1, обърнах моя пръст на шега и не осъзнах, че това ще бъде уловено от камерата“, заяви тя.

„Това беше шега с екипа и много съжалявам, че излезе в ефир! Това не беше моето намерение да се случи и съжалявам, ако съм обидил или разстроил някого. Не показвах среден пръст на зрителите. Това беше глупава шега, която беше предназначена за малък брой мои приятели“, уточни тя.

Показаният жест в ефир предизвика много реакции - някои положителни, други не толкова. Много хора се обидиха и я нарекоха непрофесионалист. Но други пък го намериха за забавно и изразиха своята подкрепа за водещата.

Иван Рълев е големият победител в "Игри на волята", грабна чека от 100 000 лв. (ВИДЕО)

Това не е първият случай на неприлично поведение в ефира на тази световна телевизия. През 2010 г. метеорологът на Би Би Си Томаш Шафернакер размаха среден пръст към водещия на новините Саймън Маккой, но осъзнавайки, че е пред камерата, изпадна в паника и, напълно неуспешно, направи опит да се престори, че се почесва по брадичката. 

През 2016 г. пък се наложи водещите на сутрешния блок по Би Би Си да се извиняват, след като показаха кадри на горила вместо бившия първи министър на Шотландия Никола Стърджън.