0

К олежът за девици „Сейнт Мери” в Нотр Дам, Индиана, наскоро обяви, че ще обмисли възможността за биологични мъже да посещават университета, ако се идентифицират като жени, пише Fox News.

Президентът Кейти Конбой съобщи на факултета в имейл във вторник за промяната в политиката. „Сейнт Мери” ще разглежда кандидати за бакалаври, чийто пол, определен при раждането, е женски или които постоянно живеят и се идентифицират като жени“. Макар че колежът все още определя практиките, които ще последват от промяната в политиката, приемът ще започне да разглежда транссексуални кандидати през есента на 2024 г.

След като решението предизвика недоволство сред Конбой цитира папа Франциск, за да оправдае политиката. „Папа Франциск се застъпва за любовта като подходящ подход към онези, които са различни от нас самите: „Любовта, следователно, е нещо повече от поредица от добронамерени действия. Тези действия имат своя източник в един съюз, който все повече се насочва към другите, считайки ги за ценни , достойни, приятни и красиви, освен физическия или моралния си външен вид. Любовта ни към другите, към това кои са те, ни кара да търсим най-доброто за живота им", се казва в имейла.