0

А мериканска счупи световния рекорд за най-дългата брада в света, пусната от жена, след като се отказа да се бръсне, което преди правела по три пъти на ден, според сайта на книгата на Гинес.

38-годишната Ерин Хъникът е успяла да си отгледа рекордната брада от 11,8 инча (30 см), главно защото има синдром на поликистозни яйчници, казаха служители на Гинес в съобщение за пресата. Състоянието причинява хормонален дисбаланс и – наред с други неща – може да доведе до прекомерен растеж на косата.

В случая на Хъникът, този симптом й позволи да получи титлата жената с най-дългата брада в света, без да е приемала никакви хормони или добавки. Бръсненето, кола маската и използването на продукти за епилация са начините, по които Хъникът се е опитвала да поддържа брадата си, когато тя е започнала да расте, след като навършила 13 години. „Вероятно се бръснех поне три пъти на ден“, каза тя в интервю. Хъникът поддържа този начин на живот през тийнейджърските си години и зряла възраст. В един момент обаче се почувствала „уморена от бръснене“ и започнала да си пуска брадата.