0

С ъдът подкрепи правото на 29-годишен мъж да се разхожда гол по улиците. Преди броени дни Алехандро Коломар отнесъл глоба за това, че се разхожда само по туристически обувки по улиците на Алдая, Валенсия.

Нудистът обаче сметнал, че не нарушава закона и обжалвал наложените му санкции. В деня на делото опитал да влезе в съда дибидюс, но бил помолен да наметне и някоя друга дреха върху себе си. По време на процеса Коломар настоял, че глобите всъщност нарушават правото му на идеологическа свобода.

.

 .
reuters.com

.

 .
reuters.com

Той разказва, че е започнал да се съблича публично още през 2020 г. Като твърди, че получил повече подкрепа, отколкото обиди. „Глобата няма никакъв смисъл“, казва Алехандро. "Те ме обвиниха в неприличен ексхибиционизъм. Според речника това предполага сексуално намерение, т.е. няма нищо общо с това, което аз правех", отбелязва той.

Ексхибиционизмът е законен в Испания от 1988 г. Всеки може да се разхожда гол по улицата, без да бъде арестуван, но някои региони като Валядолид и Барселона са въвели свои собствени закони за регулиране на нудизма, особено далеч от плажа. Съдът отбелязва обаче, че Алдая няма закон, който забранява нудизма и анулира глобите на голия Алехандро, предаде Ройтерс.