0

Aвстрийското издание Exxpress съобщи, че украинката Наталия Вовк, заподозряна за убийстото на журналистката Дария Дугина,за мъртва. Малко по-късно се оказа, че новината е фалшива.

Руски и украински медии разкриха, че информацията на Exxpress не отговаря на истината, а изданието дори публикува снимка на уж умрялата Вовк, която се оказа от 2020 г. Според Exxpress украинката е била убита със 17 прободни рани.

Австрийското министерство на вътрешните работи също обяви, че не може да потвърди достоверността на информацията. „След консултация с нашите колеги от Дирекцията за държавна сигурност и разузнаване, можем да ви информираме, че в Австрия не е известен подобен случай . Поради това не можем да потвърдим точността на тази информация ”, цитира РИА Новости думите на представител на пресслужбата на австрийското министерство в отговор на искане да потвърди или опровергае информацията, публикувана от Exxpress.

Вовк е обвинена в Русия, че е взривила колата на Дугина. 29-годишната дъщеря на философа Александър Дугин вечерта на 20 август, докато управляваше колата на баща си.