0

Б лизо 25 000 посетители на най-големия увеселителен парк в Германия - "Европа парк", близо до френската граница, се наложи да бъдат евакуирани днес заради пожар. Няма ранени, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес. Огънят е избухнал около 16:40 ч. местно време в техническо помещение в парка, намиращ се в градчето Руст.

Кадри на АФП показват висок стълб черен дим, издигащ се над парка. Повече от 450 пожарникари, полицаи и служители на спешните служби са били изпратени в парка, съобщи полицията, която допълни, че евакуацията е преминала „без проблеми“ и че системите за ранно предупреждение са сработили правилно.

Засега властите не съобщават за размера на щетите или за причината за пожара. Германската съдебна полиция е започнала разследване. Паркът може да отвори отново утре.

Според служител на местната противопожарна служба Бернхард Фрай, интервюиран от германския телевизионен канал "Велт Те Фау", пожарникарите са пристигнали между 3 и 4 минути след избухването на пожара и по този начин са успели да предотвратят разпространението му.

Тематичният парк, разположен близо до германския град Фрайбург и френския град Страсбург, е открит през 1975 г. Според собствениците му той се посещава от близо шест милиона души всяка година, което го прави един от най-посещаваните в Европа.