0

П ламнаха Измир и любимият курорт на българите Кушадасъ в съседна Турция.

Пожарът се разгаря  в 5 квартала на Измир, като се евакуират хотели и къщи.

Пожар избухна в гората с борови дървета в района на Памучак в област Селчук около 17:00 часа. Виделите дима сигнализирали за ситуацията на екипите на горското стопанство.

Опитват да овладеят пожара 4 самолета и 5 хеликоптера, принадлежащи на  Регионалната дирекция по горите в Измир , 10 цистерни с вода, 5 единици за водоснабдяване и 5 булдозера.

От друга страна, докато огънят се разпространява в гората в Кушадасъ, Айдън, екипите продължават да се борят с пламъците.

Въздушната и наземната намеса продължава, включително 2 самолета и 1 хеликоптер, за пожара, избухнал в селския район в област Чешме Гермиян.

От друга страна, пожар избухна край пътя в квартал Кушчулар на квартал Урла. Заради пожара в пасищата магистралата Измир-Чешме беше затворена за движение. Докато траеше гасенето на пожара, се образуваха дълги опашки от автомобили.

Кметът на Чешме Лал Дениз заяви, че пожарът е бил неовладяем и поиска подкрепа от граждани, които имат цистерни с вода, за да се намесят.

Министърът на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ обяви, че пожарът в Измир Мендерес е избухнал в частна градина и заподозрените са задържани.

Снимки от огнения ад при съседите може да видите ТУК.

*Източник: Cumhuriyet