0

Д ата 24 февруари, на която Русия започна своята инвазия в Украйна, се оказа изключително желана за младоженците в страната. И докато ритуалните зали бяха претъпкани от желаещи да се венчаят един за друг, една сватба ще остане в историята. 

Младоженци от Краснодар се отдадоха на шумна веселба и предизвикаха недоволството на местните, които са възмутени от грубото погазване на обществения ред и правилата за движение по пътищата. 

В социалните мрежи бяха публикувани видеоклипове, на който са заснети гостите на тържеството пред дома на булката. Докато младоженецът и неговите приятели се пазарят за цената на избраница пред голям панелен блок, един от гостите посреща младата девойка със залпов огън от автомат “Калашников”. На кадрите може да се види задоволството на младата невеста от случващото се. 

След като булката била откупена от родителите, сватбения кортеж се насочил към магистралата и блокирал движението. Гостите изпаднали в луд екстаз, излезли от колите и започнала да се раздават на макс, танцувайки кръшно гьобеци. Според очевидци лудата радост продължила 15 минути, през които се извило километрично задръстване и дори се наложило линейка да изчака сватбарите да вдигнат окупацията. 

Нестандартното празненство доведе до разгорещена дискусия в нета. Едни изразяват своето безпокойство от бруталната сватба и настояват участниците да бъдат сурово наказани, други пък защитават правото на младите да спазят старите традиции, според които на подобни поводи се стреля и танцува. 

От руското Министерство на вътрешните работи съобщиха, че са задържали мъжа с Калашника за разпит, но не уточниха дали той ще бъде подведен под наказателна отговорност.