0

О семгодишно момиче в Индия, което трябваше да наследи многомилионно богатство от диаманти, реши да стане монахиня в строг религиозен орден, след като се отказа от светските удоволствия, пише „Guardian”.

До тази седмица Деванши Сангви беше наследница на бижутерския бизнес „Сангви и синове“ в западния град Сурат, известен на местно ниво като диамантеният град, заради търговията със скъпоценни камъни.

Нейното семейство също са членове на джайнистката вяра, малка, но древна индийска религия, която проповядва ненасилие, строго вегетарианство и любов към всички същества.

Тази седмица Деванши Сангви беше почетена на четиридневна церемония, за да обяви новото си призвание, по време на която тя се возеше в карета, теглена от слон. „Деванши никога не е гледала телевизия, филми или е ходила в молове и ресторанти“, каза свидетел на церемонията в сряда, добавяйки, че момичето е присъствало редовно на храмови церемонии.

Детето е един от най-младите хора, приели церемонията „дикша“, за да изоставят материалните си притежания и да влязат в джайнистките религиозни ордени.

Според местните медии Деванши сама поискала да стане монахиня. Бизнесът на нейното семейство, основан през 1981 г., има нетна стойност от 5 милиарда рупии (61 милиона долара).