0

П ървата българска криминална комикс поредица – „Бандит“, вече се радва на своето пълно издание.

На пазара е факт първият създаден у нас омнибус – всички 10 броя от историята, събрани в специален сборник и допълнени с оригинални илюстрации от творческия процес и разработката на героите. Цялата гангстерска сага е дело на художника Анани Борисов, който е неин едноличен автор и издател.

Prime Comics Ltd

90-те

Идеята за комикса „Бандит“ се ражда преди повече от десетилетие, а първите броеве са реализирани през 2020 година. Липсата на избор от оригинални български заглавия на фона на добре познатите чуждестранни хитови комикс поредици стимулира Анани Борисов да развие собствена сюжетна линия, която да е фокусирана върху специфични местни характери и особености на родната действителност.

Prime Comics Ltd

Интригуващата история се развива през 90-те години на миналия век в малкото градче Мегдан и проследява развитието на начинаещ гангстер, известен под името Бандит, и неговия път в криминалния свят, в който са замесени още брат му Виконта и съмишлениците Дебелия, Фитнеса, Братината и други.

Рисунки

Оформянето на разказа и на самото издание са прецедент за комикс сцената у нас, като стилът им е съобразен с епохата, която изобразяват.

Подходът е силно кинематографичен, а вниманието към детайлите пренася читателя в специфична и силно колоритна обстановка. Езикът на героите е неподправен и на места диалектен, както подобава за съответната среда.

Prime Comics Ltd

Историята за „Бандит“ е фикционална и е насочена към вниманието на по-скоро зряла аудитория.

Анани Борисов е познат като един от авторите на персонажа Тони Патето, събрал повече от 37 000 последователи в социалните мрежи.

Prime Comics Ltd

Комичните рисунки, концентрирани върху сцени от бита на русия мускулест чаровник, амбициран да се докаже материално и сред жените, както и на неговите емблематични приятели Милко и Тучето, са сред най-разпознаваемите от феновете в жанра.

Prime Comics Ltd е независимо издателство за комикси, създадено от Анани Борисов преди 4 години с цел пълна творческа свобода и развитие на комикс културата у нас.